• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Öggestorp i Jönköpings kommun, Jönköpings län. En brand i en industribyggnad i Öggestorp samhälle leder till kraftig rökutveckling. Boende i Öggestorp med omnejd som påverkas av röken uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jönköping. Läs mer

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad innebar egentligen korttidspermitteringar? I videon får du åtgärden förklarad – på 60 sekunder. Foto: Videoblocks

Företagen som fick mest korttidsstöd i Örebro län

Uppdaterad
Publicerad

Totalt har över 600 miljoner kronor beviljats i stöd för korttidsarbete till företag i Örebro län. Största beviljade beloppet har Meritor i Lindesberg fått, med över 40 miljoner kronor.  

Den 21 oktober blev alla beslut för korttidsarbete offentliga. Därmed går det att se vilka företag och organisationer som sökt och fått beviljat samt avslag för stödet.  

Coronastödet för korttidsarbete innebär att staten står för en del av lönekostnaderna, och att den anställdes arbetstid går ner under en period. Syftet är att företagen inte ska behöva säga upp personal.

Har fått mest i länet

Lindesbergsföretaget Meritor har enligt Tillväxtverkets statistik om korttidsarbete fått över 40 miljoner kronor nettobeviljat belopp – den högsta summan i Örebro län. 

– Vi har inte fått det slutgiltigt beviljat än. Men det betyder att vi kunde minska förlusten under den perioden då vi inte hade några ordrar, säger Kent Blom, platschef på Meritor.

Företagen fick mångmiljonbelopp

Att man kan söka stödet är bra, menar Kent Blom, men han tycker samtidigt att det varit svårt att få svar och feedback kring frågor hur man ska rapportera kring stödet.

Näst mest i stöd fick Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga, totalt över 19 miljoner, och därefter Office Depot Svenska AB i Örebro, med över 14 miljoner. 

Meritor Hvs AB: 40 539 952

Bharat Forge Kilsta AB: 19 405 664

Office Depot Svenska AB: 14 488 046

AB Linde Maskiner: 8 029 467

Örebro Elithockey AB: 7 073 603

Logent AB: 6 538 591

Stoneridge Electronics AB: 6 307 388

Nordentic Dental Labs AB: 6 084 652

Ecoguard AB: 4 336 410

Mydentist Europe AB: 4 181 893

Källa: Tillväxtverket

Informationen omfattar inte alla företag eller organisationer som har ansökt om korttidsstöd. Enskilda firmor eller ärenden där det går att identifiera vem ansökan avser finns inte med i tjänsten på grund av att personuppgifter inte får publiceras enligt GDPR.

Siffror som visas i tjänsten är preliminära och kan ändras så länge ärendet är öppet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer