I Vintrosa rullade busstrafiken på under morgonen. Foto: Malin Gotlin /SVT

Förseningar i busstrafiken

Uppdaterad
Publicerad

Enligt Länstrafiken är det bussförseningar på måndagen. Det är störst förseningar inom regiontrafiken men även stadsbussarna är drabbade av enstaka förseningar.

– Det är mest förseningar i regiontrafiken men även inne i stan, där det är fler bussar som ska kunna vända. Att åka rakt går bra men när man ska vända fordonet blir det lite trångt med snövallar och sådär och då är det svårt. Så förseningar överlag får man räkna med idag, säger Annelie Skinnars, chef för kundservice.

Det har även varit några inställda turer till följd av vädret. Prognos och information läggs ut i Länstrafiken Örebros app, och det är det bästa sättet för resenärer att hålla sig uppdaterad om läget, enligt Annelie Skinnars. Man kan även kontakta kundtjänst, vilket en del gjort under morgonen.

– Ja en del, men inte jättemånga. Jag tror att tack vare att resenärerna kan se information i appen är det många som får en överblick, säger Skinnars.

Även tågtrafiken i Sverige påverkats av snöovädret. Här kan du läsa mer om det.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.