Katarina Arkehag är förvaltningschef för Förskola och skola i Örebro kommun. Foto: SVT, Pontus Lundahl/TT

Förskola i Örebro tvingas stänga på grund av personalbrist

Uppdaterad
Publicerad

Örebro kommun meddelar att Österängens förskola nu tvingas stänga tillfälligt. Anledningen är att flera i personalen antingen har testats positivt för covid-19, eller är hemma med symtom.

Förskolan som ligger på Öster i Örebro kommer vara stängd från och med tisdagen och veckan ut, meddelar kommunen i ett pressmeddelande. Beslutet har fattats av förskolenämden.

”Det är personalbrist på grund av konstaterad covid-19 men även på grund av andra orsaker”, säger Katarina Arkehag, förvaltningschef Förskola och skola i Örebro kommun, i ett pressmeddelande.

Hon förklarar också att det är fler förskolor som är pressade.

”Det är just nu ett väldigt hårt tryck på förskolorna i Örebro på grund av den ökade smittspridningen”.

Vissa erbjuds barnomsorg

”Vi kommer att erbjuda barnomsorg på en annan förskola för barn som har vårdnadshavare som deltar i samhällsviktig verksamhet och barn som av fysiska, psykiska eller andra skäl är i behov av sådant särskilt stöd som enbart kan erbjudas i förskola”, säger Katarina Arkehag.

I slutet av veckan kommer kommunen att meddela föräldrar som har barn på förskolan hur det blir nästkommande vecka.

Arkehag utesluter inte att det kan bli aktuellt att stänga fler förskolor i Örebro kommun tillfälligt, eller att öppettiderna begränsas.

–  Att stänga en förskola som det här är det absolut sista vi gör, då är det för att vi inte har vikarier eller kan ta in andra personal. Vi vill ha en trygg och säker miljö för våra barn, säger hon till SVT Nyheter Örebro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya coronaviruset

Mer i ämnet