Ju fler barn som tar ledigt från förskolan under jul ju större blir chansen för en sammanslagning. Foto: Håkon Mosvold/ TT Fredrik Hagen / TT

Lekeberg planerar sammanslagning av förskolor – föräldrar kritiska

Uppdaterad
Publicerad

Trots att man ska begränsa nya kontakter i så stor utsträckning som möjligt planerar Lekebergs kommun att göra en sammanslagning av förskolor under jul och nyår.

– Det känns inte alls rätt just nu, säger Patrice Helsing som har sin dotter på en förskola i Lekeberg.

I ungefär åtta dagar mellan jul och nyår finns det en chans att flera förskolor i Lekeberg slås ihop. Detta för att möjliggöra semester för personalen i verksamheten, så som man gör varje år.

– I största möjliga mån ska vi följa Folkhälsomyndighetens råd och det jobbar förvaltningen med till varje pris, så det ska man inte oroa sig för, säger Berth Falk (S), kommunalråd och ordförande i kultur- och bildningsnämnden.

Coronaviruset i Örebro län

Någon gång i december kommer kommunen veta hur många förskolor som slås ihop. Men föräldern Patrice Helsing vill inte ta några chanser.

– Jag har fått ledigt från min chef så min dotter kan vara hemma. Annars hade jag tagit med henne på jobbet, och det hade inte varit rätt, säger hon.

Hör mer av parternas resonemang i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet