Foto: Hyresgästföreningen

Första hyreshöjningen i länet klar för nästa år

Publicerad

Hyresgästföreningen har kommit överens med fastighetsbolaget Victoria Park om en ny hyreshöjning på 0,8 procent 2018. Vad hyresnivåerna kommer att landa på för Öbo:s hyresgäster är fortfarande oklart.

Har man en hyra på 5.000 kronor per månad blir höjningen 40 kronor för Victoria Parks hyresgäster i Brickebacken och Varberga.

– Det är en bra hyreshöjning för både hyresgästerna och företaget. Det är fortfarande låga taxor och räntor så det är våra argument för det hela, säger Marcus Johansson, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen.

Första färdiga avtalet

Victoria Park har 400 lägenheter i Brickebacken och Varberga.

– Det här är det enda avtalet som är färdigt i Örebro just nu. Förhandlingarna har börjat med övriga och de är i full gång.

Kommer det att bli ungefär samma nivåer för övriga hyresfastigheter också?

– Det får vi se. De första avtalen brukar ge ringar på vattnet, men jag kan inte säga något än om vad det kommer att bli för nivåer, säger Marcus Johansson.

Avtal med ÖBO dröjer

SVT Nyheter Örebro har även varit i kontakt med hyresgästföreningens Erik Anfält, förhandlingsledare under samtalen med ÖBO.

– Förhandlingarna pågår. Vi för bra diskussioner, men mer än så vill jag inte kommentera, säger han.

ÖBO:s förhandlare vill inte heller kommentera hur långt parterna har kommit, men säger att man hoppas att förhandlingarna är klara till årsskiftet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.