Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Totalt skickades det in 13 olika bidrag till tävlingen. I klippet berättar Lilian Edström, verksamhetschef på Kumla bibiliotek, mer om detta. Foto: Johannes Weckström/SVT.

Första upplagan av tävlingen Årets Kumlamössa avgjord

Uppdaterad
Publicerad

Under hösten har Kumla kommun anordnat en alldeles speciell tävling, där deltagarna fått skicka in förslag på en egendesignad mössa som ska representera orten. Och det var ett stickat bidrag som stack ut lite extra.

– De hade tolkat temat bäst, säger Lilian Edström, verksamhetschef på Kumla bibiliotek.

Idéen till tävlingen föddes i samband att kommunen diskuterade firandet av Kumlas 80-årsjubileum.

Reglerna för de tävlande var enkla: Mössan skulle vara antingen stickad eller virkad, den fick inte vara en kopia av en redan befintlig mössa – och den skulle anknyta till Kumla på något sätt. Bidragen skickades sedan in till biblioteket där en jury tillsatts för att bedöma de olika kreationerna.

Det vinnande bidraget signerat Suzanne Olsson och Niklas Törner. Foto: Martin Heppich /SVT

Det bidrag som bäst ringade in kravprofilen var Suzanne Olsson och Niklas Törners bidrag, som är en hyllning till olika landmärken runtom i Kumla.

Sticka sin egen Kumlamössa

Och nu när vinnarbidraget utsetts, lovar kommunen att ta fram ett färdigt mönster så att vem som helst kan sticka sin egen Kumlamössa. Passande med tanke på att årets julkapp är det hemstickade plagget.

Hör Lilian Edström berätta mer om tävlingen i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.