Sedan 10-tiden på söndagen har ett sökande efter en kvinna i 70-årsåldern pågått. Kvinnan har försvunnit från sitt hem norr om Nora och sökandet pågår fortfarande. Foto: Julia Olsson/SVT

Försvunnen kvinna hittad död

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som sedan 10-tiden på söndagen sökts av polis och hemvärnet hittades på måndagseftermiddagen död i ett område norr om Nora nära sin bostad.

Sökandet startade redan på söndag förmiddag och klockan 15:15 samma dag togs beslut enligt LSO (Lagen om skydd av olyckor), vilket innebär att att polisen och räddningtjänsten får större befogenheter i sökandet.

– Vi får helt enkelt tillgång till en större verktygslåda i sökandet så att vi ska kunna hitta kvinnan, sa Lars Hedelin, polisens presstalesperson.

Polisen besökte alla former av sjukvårdsmottagningar i kommunen för att se om kvinnan som var i 70-årsåldern varit där under söndagsnatten, men utan reslutat. Ett 20-tal personer från hemvärnet kallades också in för att hjälpa till.

Under måndagseftermiddagen påträffades kvinnan död vid en sjö norr om Nora. Polisen misstänker i nuläget inget brott.

Anhöriga är underrättade.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.