Gill Kullberg, verksamhetschef på kvinnokliniken, berättar varför de har kvar restriktionerna och hur prognosen framåt ser ut. Foto: SVT/TT

Fortsatt ensambesök vid ultraljudsundersökning

Publicerad

I samhället har majoriteten av alla restriktioner släppt, åtminstone för dem som är vaccinerade mot coronaviruset. På sjukhusen kan det däremot vara andra regler som gäller. Ett exempel är att gravida fortsatt ska komma ensamma vid ultraljudsundersökningar.

På vissa håll i landet har man släppt på den regeln, men på Kvinnokliniken på USÖ har man valt att behålla vissa restriktioner och det finns i dagsläget ingen prognos för hur länge de kommer vara kvar.

Gill Kullberg är verksamhetschef på kliniken och är den som fattar besluten om vilka restriktioner som ska gälla där. Men även om restriktionerna gäller generellt så kan det finnas tillfällen då man kan ha med sig en anhörig.

Coronaviruset i Örebro län

– Då är det vanligtvis beslutat på förhand, så att personalen vet om det när patienten kommer, säger hon.

I klippet förklarar hon varför de inte släpper in anhöriga i samband med undersökningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet