Rickard Nilsén beskriver sporten Jugger för deltagarna. Foto: Peter Comstedt/SVT

Full rulle i Linde när sports camp drar igång

Uppdaterad
Publicerad

För femte året i rad genomförs den här veckan Linde Sports Camp i Lindesberg, där närmare 150 barn får testa på olika idrotter.

Linde Sports Camp är ett dagläger där barn som ska börja årskurs 4, 5 eller 6 i höst får delta. Björn Nyberg är en av årets lägerledare och han ser positivt på att det är den åldersgruppen man riktar in sig på.

– Vi blev lite inspirerade av att det funnits läger på andra platser i landet och jag tyckte det lät som en så himla bra ide. Ofta är det ungdomar i den här åldern som klubbarna tappar, och då är det bra att barnen får chansen att testa på annat man kan göra. Det ger också organisationerna en chans att rekrytera, säger han.

Testa mycket nytt

Femton sporter finns att prova på under veckan, allt från lite vanligare sporter som golf till en nytillkomling som Jugger.

– Det är en aktivitet som kommer från en film från början, efter det togs det upp runt 1992 på ett live i Tyskland. Sen har det tagit fart och sporten har spridit sig. Till Sverige kom den 2012 och till Lindesberg 2013, berättar Rickard Nilsén.

I korthet är det en lagsport likt ett actionfyllt strategispel, där man spelar fem mot fem och använder sig av olika vadderade stavar som man markerar med mot motståndarlaget. Målet är att ta sig över spelplanen.

Alice och Calisa provade trav. Foto: Peter Comstedt/SVT

”Lite pirrigt”

En annan sport som stod på dagens agenda var trav.

– Det var roligt, lite pirrigt bara, säger Calisa Nilsson.

– Jag har gjort det en gång tidigare. Det har gått bra, och det är roligt när det gick snabbt även om det är lite läskigt, säger Alice Larsson.

Calisa tror inte att trav är något för henne, men Alice är lite mer intresserad.

– Ja, jag kan tänka mig att fortsätta, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.