Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Katrarina Samuelsson uppnår lugn på fyra små hjul. Foto: Thomas Wedin /SVT

Fullt ös på brädorna i helgen

Uppdaterad
Publicerad

I helgen har Örebro skateboard lämnat plats för enbart tjejer vid Brädcentralen på CV-området. Arrangemanget har lockat Katarina Samuelsson från Solna till Örebro. Hon har ett eget begrepp för nyvunna intresset: Boardfulness.
– Du är här och nu med brädan. När du får ett flow med brädan är det en kick, säger hon.

Under ”Girl Skate Weekend” har flera kvinnliga brädåkare passat på att rulla in till Örebro. Under helgen håller Brädcentralen på CV-området öppet dagtid bara för tjejer och under lördagkvällen hängs det med fotoutställning, film och middag.

En av de mest framträdande kvinnliga skateboardåkarna i världen, Sarah Meurle, gästar evenemanget. Och en solnabo som precis börjat med brädåkande har tagit med sig brädan under armen till Örebro.

– Det är jättekul. Om man säger mindfulness, det blir man ju lugn av och man är här och nu. Då vill ju jag säga lite så här – boardfulness – för då är du här och nu med brädan och när du får ditt flow så är det en kick. Du är totalt i harmoni, säger Katarina Samuelsson.

På söndag är det frukost och därefter fortsatt brädåkning som gäller.

Hör mer av Katarina och se lite brädåkning i videklippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer