I klippet: Hör polischefen kommentera utredningen av bränderna. Foto: Johannes Weckström/SVT, Nick Strömgren / SVT

Tre villabränder i Sörby på kort tid

Uppdaterad
Publicerad

Under natten har räddningstjänsten arbetat med att släcka en villabrand i Sörby i Örebro. Enligt NA är detta den tredje villabranden i Sörbyområdet på kort tid. Något som också bekräftas av polisen.

– Givetvis tittar man då på kopplingar i utredningarna. Men det är nog lite tidigt att konstatera om de har ett samband, säger Diana Qudhaib, presstalesperson vid polisen i Region Bergslagen om bränderna.

Vid tretiden på natten ringde två personer till SOS och slog larm om branden. Räddningstjänstens styrkor kunde se mycket röktutveckling på håll, och när de kom fram brann det bland annat på husfasaden.

– När vi kom fram var det en fullt utvecklad villabrand, säger Nina Begallo, som svarar för Räddningsregion Bergslagen.

Villabränderna i Sörby

Släckningsarbetet har pågått under natten och vid 06.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande kvar och arbetade vid platsen.

Oro bland boende

När SVT:s reporter under fredagsmorgonen är på plats luktar det fortfarande kraftigt från byggnaden. En kvinna med sina barn som bor i området vittnar nu om en stark oro efter bränderna.

– Vi flyttade hit just för att komma bort från oroligheter. I natt vaknade vi av räddningspådraget som körde förbi och parkerade i närheten, berättar hon.

Ingen skadad

Räddningstjänsten uppger att villaägarna var bortresta, och att ingen person skadades i branden.

Orsaken till nattens brand är okänd. Polisen kommer att göra en teknisk undersökning vid bostaden när räddningstjänsten avslutat eftersläckningsarbetet.

Samtliga tre bränder rubriceras som mordbrand av polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Villabränderna i Sörby

Mer i ämnet