Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag ville att de skulle bli fina”. Hör Freja om hennes medborgarförslag om att måla om Lindesbergs bänkar till en roligare färg. Foto: Leonora Toplica/SVT

Fyraåriga Freja fick Lindesbergs kommun att måla om bänkar

Publicerad

När fyraåriga Freja Keski-Kungas fick syn på de svarta bänkarna på Norrtullstorget i Lindesberg tyckte hon att de var tråkiga. Hon ville att de skulle ha en finare färg – rosa. Freja och hennes mamma Johanna skickade in ett medborgarförslag till kommunen och nu har bänkarna fått en gul färg i stället.

– Jag tycker om dem, säger Freja.

Enligt Lindesbergs kommun ska målningen av bänkarna ha kostat några tusenlappar och visionen är att måla om resterande bänkar till nästa sommar.

– Det är en kostnadsfråga och tidsförödande att ta alla bänkar på ett och samma år, så det är något de får titta på till nästa år, säger Jan Gustafsson, enhetschef för Park/Idrott i Lindesberg.

Fyraåriga Freja och mamman Johanna Keski-Kungas. Foto: Leonora Toplica/SVT

I klippet ovan berättar Freja vad hon tycker om den nya färgen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.