Fyrhjulning och personbil i krock på E20

Uppdaterad
Publicerad

En kollision inträffade på E20 vid 17.20 på måndagskvällen. En person fördes till sjukhus i ambulans och vid 18.30 fungerade trafiken som vanligt på platsen.

Under mångagskvällen skedde en trafikolycka på E20 mellan Laxå och Vretstorp. Vägsträckan stängdes av i båda riktningarna under räddningsinsatsen, men efter en stund kunde ena körfältet släppas på.

– Det var en personbil och fyrhjuling som rök ihop. En person blev lastad i ambulans, berättar Hans Lindblom som svarar för räddningsregion Bergslagen.

Bilföraren är en man född 64 och fyrhjulingsföraren är en kvinna född 98.

Vid 18.30 släpptes trafiken på som vanligt.

Misstänkt för brott

Enligt Stefan Wickberg, polisens presstalesperson, var det fyrhjulingsföraren som fördes till sjukhus för undersökning. Skadeläget är oklart.

Misstänker ni brott?

– Fyrhjulingsföraren är misstänkt för vårdslöshet i trafik då hon inte hade vidtagit väjningsplikt. Hon körde ut på den större vägen och då har det smällt. Hon är konstaterat nykter, säger Stefan Wickberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.