I en lägenhet i Degerfors hittade polisen stora mängder stöldgods, bland annat godis som polisen kopplar samman med en butiksstöld. Foto: Fredrik Sandberg/TT/Fredrik Varfjell/TT

Godisspår i snön ledde polisen till misstänkt stöldtrio

Uppdaterad
Publicerad

En polispatrull i Degerfors fick plötsligt se att det låg godis i snön. Patrullen följde spåret med godisbitar som ledde till en lägenhet – som visade sig vara full med stöldgods.

Det var strax efter klockan fyra på söndagsmorgonen som poliserna upptäckte godisbitar i snön.

–  De får se något i snön de reagerar över, och ser att det är godis. Så de fortsätter följa godisspåret och hamnar till slut i en lägenhet, säger Stefan Wickberg, pressinformatör vid polisen i Region Bergslagen.

Polisen fattade beslut om husrannsakan och kunde också gripa tre misstänkta i lägenheten.

–  I den här lägenheten blir det fullträff. Den är full med stöldgods. En del av stöldgodset är godis och kan härledas till ett inbrott i en butik som skett under natten, uppger Stefan Wickberg.

Enligt Wickberg har polisen hittat spår i lägenheten som binder samtliga misstänkta till butiksstölden.

Tre personer är nu misstänkta för stöld genom inbrott. De misstänkta är en kvinna i 30-årsåldern, en man i 20-årsåldern, och en tjej i tonåren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.