Arkivbild SM-final i ultimate frisbee. Foto: Bildbyrån

Ungdomar gör upp om titel i frisbee-turnering i Frövi

Uppdaterad
Publicerad

I helgen kan frisbeeintresserade få sitt lystmäte, när landets bästa ungdomar göra upp om titeln i ultimate frisbee-turneringen Dreamfly på Fröjevi i Frövi.

– Den här turneringen är nästan lika stor som alla de andra i Sverige, förutom då SM som är bland de största, säger Tim Tegin som tränar Frövi GFF Lumberjacks.

Ultimate frisbee är en lagsport, där fair play står i fokus, och utan domare eftersom spelarna dömer själva. Finalerna i samtliga klasser avgörs på söndag eftermiddag.

– Just för att sporten är så liten gör att man lär känna folk från hela Sverige. Sedan är Frisbeen speciell på det sättet att vi dömer själva och att vi har ett poängsystem för fair play, förklarar Tim Tegin.

Matcherna pågår hela dagarna med spelstart 09.00 och nästan ett 20-tal lag har anmält sig till helgens klasser. Finalerna i samtliga klasser kommer att gå på söndag eftermiddag.

Ultimate är en amerikansk sport som går upp på att nå motståndarnas målområde för att ta poäng.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.