Det finns gott om vatten i Örebro kommun inför sommaren. Foto: SVT / TT

Gott om dricksvatten i Örebro kommun inför sommaren

Publicerad

De vattentäkter som används för att förse invånarna i Örebro kommun med dricksvatten har fyllts på bra under hösten och vintern, och tillgången på dricksvatten ser därför bra ut inför sommaren. Det menar Örebro kommun, som sedan några år tillbaka kan följa vattennivåerna kontinuerligt.

–  I dagsläget är det gott om vatten i de sjöar som försörjer Svartån med råvatten, som i sin tur förser centralorten Örebro med dricksvatten. Och i grundvattentäkterna som försörjer de mindre orterna i kommunen ser det också bra ut för årstiden, säger Charlotte Nilsson, verksamhetschef för Vatten och avlopp på Tekniska förvaltningen.

Samtidigt meddelar kommunen att de med egna brunnar kan påverkas av att grundvattennivåerna är lägre än normalt i vissa områden, och den som har egen brunn själv ansvarar för att säkra sin vattenförsörjning om brunnen sinar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer