Rädsla bland butiksägare efter inbrottet i Mariebergs galleria

Uppdaterad
Publicerad

En butik i Mariebergs galleria utsattes för inbrott under natten mot tisdagen. Både kunder och butiksägare möttes av glassplitter och avspärrningar när gallerian öppnade. Händelsen har skapat oro bland butiksinnehavare.

– Det går inte att beskriva, det känns inte alls bra. Det är jobbigt när man ser hur det ser ut här, säger Aboud Yousef, ägaren till grannbutiken.  

– I snart tio år har jag varit här. Förr kunde jag lämna mina galler öppna. Jag har tyckt att jag haft butik inne i det säkraste stället i Örebro. Men efter det här känns det inte alls bra. 

Säkrat spår

På plats i Mariebergs galleria fanns även polisen Jimmy Hägerås, för att genomföra den tekniska undersökningen. 

– Vi har gjort en teknisk undersökning av lokalerna. I samband med detta har vi säkrat vissa spår som vi kommer analysera vidare. 

Hur har man tagit sig in? 

– Det får den fortsatta förundersökningen visa, hur det hela har gått till. Vår uppgift har varit att säkra de spår som finns att säkra på plats.

”Det är otäckt”

Efter inbrottet i gallerian berättar ägaren till grannbutiken, Aboud Yousef, att han känner sig rädd.

– Man är inte ens säker här inne med alla vakter och kameror. Att man ändå vågar ta sig in då, det är otäckt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.