Foto: Johan Pisoni/SVT

Gratis buss för skolelever under sommaren

Uppdaterad
Publicerad

Länstrafikens Sommarkort ger skolungdomar i grundskolans årskurs 6-9 och gymnasieskolans årskurs 1-2 kostnadsfria resor med kollektivtrafik inom Örebro län.

Sommarkortet gäller mellan den 16 juni och 14 augusti 2018, och man behöver vara folkbokförd i Örebro län. Kortet gäller på stads- och regionbuss samt Tåg i Bergslagen inom Örebro län och finansieras genom statligt bidrag.

Elever som har tillstånd för färdtjänst kommer att få ett Sommarkort skickad till sig som kan användas på den allmänna kollektivtrafiken. De har också möjlighet att avgiftsfritt nyttja färdtjänst under samma tidsperiod.

– Vi ser det här som en social grej. Vi vill ge ungdomarna möjligheten att träffa sina kompisar och åka ut till olika aktiviteter utan att den ekonomiska faktorn ska vara i vägen. Men vi vill också öppna ögonen för andra platser i länet, som exempelvis Vättern och Askersund, säger Mats Gunnarsson (MP) ordförande i nämnden för samhällsbyggnad.

Så ansöker du om sommarkort

Målsman till elev måste ansöka om Sommarkort om elev:

  • Är nyinflyttad till Örebro län mellan 1 maj och 31 maj 2018
  • Har skyddad identitet
  • Inte har fått kortet senast den 15 juni

Källa: Länstrafiken

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.