Foto: Peter Comstedt/SVT och Skånereportage/TT

Ronnie Petersons grav vandaliserad i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Gravar på Almby kyrkogård i Örebro vandaliserades i helgen. Nu funderar kyrkogårdsförvaltningen på att sätta in väktare.

– Vi ser över bevakningssituationen, säger Maria Gustavsson på Örebros kyrkogårdsförvaltning.

Det var i söndags som skadegörelsen upptäcktes. En av de välta gravstenarna är den kända formel 1-föraren Ronnie Petersons.

– Det är jättetråkigt, det här är privatpersoners egendom. Det är fem gravstenar som det är åverkan på, fyra är välta och en har gått av på mitten, säger Maria Gustavsson.

En av stenarna går att ställa rätt direkt, men övriga har skadats så pass mycket att det kommer att kosta pengar att återställa dem, enligt Maria Gustavsson. Anhöriga ska nu kontaktas via brev.

Överväger väktare

Det är inte första gången som gravstenar vandaliserats på kyrkogården i Almby. I somras vräktes gravstenar omkull tre nätter i rad. Då sattes väktare in och nu funderar man på samma sak.

– Vi har inte fattat något beslut men det är något som vi ser över.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.