Foto: SVT

Grov misshandel i Tybble – två män gick till attack med stickvapen

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid spärrade polisen av ett området i stadsdelen Tybble i Örebro och utförde en brottsplatsundersökning. Polisen var först förtegen om händelsen, men meddelade senare att en man i 20-års åldern blivit grovt misshandlad på öppen gata i bostadsområdet.

Enligt polisen har det under dagen inträffat ett grovt brott i Tybble. Inledningsvis ville de dock inte säga någonting om brottets karaktär.

Vid 15-tiden, meddelade polisen att en man i 20-årsåldern förts till sjukhus efter en grov misshandel utomhus i Tybble.

– Mannen har förts till sjukhus i ambulans, han är skadad men skadorna är inte livshotande, säger polisens presstalesperson Christina Hallin.

Attackerades av två män

Klockan 15.27 uppdaterade polisen med information om att två män ska ha attackerat mannen i 20-års åldern, minst en av gärningsmännen var beväpnad med stickvapen.

Mannen som blev attackerad har blivit skadad i ett ben. Gärningspersonerna lämnade sedan platsen, men polisen vet inte hur eller i vilken riktning.

Ännu har ingen frihetsberövats för brottet.

Foto: Monica Bruhn/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.