Grovt rån i Degerfors – två unga män anhållna

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern rånades under tisdagskvällen i Degerfors. Han hotades med kniv och pistol. Två unga män greps senare av polis och sitter nu anhållna, misstänkta för grovt rån.

Det var klockan 21.29 som polisen fick larm om att en man i 20-årsåldern hotats med pistol och kniv i Degerfors av två unga män.

– De ger sig på honom och misshandlar honom. Han får ta emot några slag och de använder hårda ord. Männen tar med sig en Playstation, en jacka och försvinner från platsen, säger Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen region Bergslagen.

Polisen fick tidigt uppgifter om misstänkta personer och kunde senare gripa dem. Den rånutsatte blev skadad i samband med händelsen, men har inte sökt vård.

– Han är inte särskilt samarbetsvillig och har inte för avsikt att ta sig till sjukhus. De två misstänkta männen har anhållits under natten efter förhör och är misstänkta för grovt rån, säger Johannesson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.