Gryningspyromanen missstänks för betydligt fler bränder än han dömts för. Här i rättssalen i Ystad med försvarsadvokat Mats Johnsson. Foto: Drago Prvulovic/ TT Bild

Gryningspyromanen gripen i Köping

Uppdaterad
Publicerad

Kriminalvården bekräftar på fredagsförmiddagen att man frihetsberövat gryningspyromanen som varit försvunnen sedan natten mot tisdagen.

– Polisen bekräftar att man har gripit den person som kallas gryningspyromanen, säger Olaf Zobel presstalesperson på Kriminalvården.

Mannen kunde gripas vid 08.35 på en adress i Köping efter tips från allmänheten.

Gryningspyromanen

– Personen som avvek hittades någorlunda centralt i Köping efter tips från allmänheten. Det gick helt odramatiskt till, säger Magnus Jansson Klarin, presstalesperson på polisregion Mitt som gjorde gripandet.

Klippte fotbojan

Gryningspyromanen är villkorligt frigiven sedan i våras och övervakas med fotboja. Det var under natten mot tisdagen som Kriminalvården tappade kontakten med mannens fotboja efter att han gjort sig av med den och han inte gick att hitta.

Den sista GPS-positionen visade att gryningspyromanen befunnit sig vid friluftsområdet Oset i Örebro vid 21-tiden på tisdagen.

Då mannen inte gick att lokalisera begärde Kriminalvården så kallad handräckning från polisen i Bergslagen som började leta.

Polisen i Västmanland bekräftade under fredagen att mannen transporterats till Kriminalvården i Örebro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Gryningspyromanen

Mer i ämnet