Foto: Ki Andersson

Gud kommer från London

Uppdaterad
Publicerad

Kyrkorummet i S:t Nicolai kyrka har byggts om till musikalscen. I den första svenska uppsättningen av ”Edens barn” finns lokala artister med internationella meriter.

I musikalen ”Edens barn” får publiken möta bibliska personer som Adam och Eva, Kain och Abel och inte minst Gud fader själv som spelas av musikalartisten Fred Johanson . Han har medverkat i flera musikaler och har rest till Örebro från London för att spela en mänsklig allsmäktig som utsätts för föräldraskap.

– Berättelsen handlar ju mycket om att hur det är att vara förälder. Jag är ju själv förälder och jag vet hur knöligt det kan vara ibland, säger Fred Johansson.

Det är den första svenska versionen av amerikanen Stephen Schwartz musikal från 1991.

Ensemblen består av över 60 artister och kyrkorummet i S:t Nicolai kyrka har byggts om till musikalscen för de åtta föreställningar som ges mellan 17 och 26 juli. Evenemanget är en del av Örebros 750-årsjubileum.

– Det är starka personer, fantastisk musik. Det är action skulle jag säga, säger Katarina Josephsson som är musikalisk ledare.

Fred Johanson kliver nu upp ett steg i skådespelarkarriären bland kristna karaktärer, han har tidigare spelat ståthållaren Pontius Pilatus i ”Jesus Christ Superstar”.

– Finns det några större roller än det här?

– Nej jag tror inte det, haha. Att ha spelat Gud på scenen, det slår nog det mesta, säger Fred Johansson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer