Arkivbild på glada studenter. Foto: Julia Eriksson/SVT

Gymnasiebetygen stabila i Örebro – positiv trend för yrkesutbildningar

Publicerad

Efter årets studenttider har nu avgångsbetygen sammanställts för Örebro kommuns elever. Trenden är stabil samtidigt som elever inom yrkesprogrammen höjt sina betyg.

Drygt 90 procent av eleverna som gick ut gymnasiet i Örebro kommun i år fick avgångsbetyg. Bäst gick det för eleverna på humanistiska programmet och handels- och administrationsprogrammet. Där fick alla avgångsbetyg.

Årets avgångsbetyg ligger ungefär på samma nivå som fjolårets, men inom yrkesprogrammen ser man en höjning av betygen inom flera av programmen.

– Gymnasiet visar fortsatt fina resultat som är jämförbara med förra årets. Det är glädjande att se att yrkesprogrammen fortsätter sin positiva utveckling. Fler elever än tidigare har dessutom fått grundläggande behörighet till högskolestudier, säger Mokhtar Bennis, gymnasiechef, i ett pressmeddelande.

Sämst resultat har naturbruksprogrammet där var fjärde elev inte klarade sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer