Foto: polisenVisa alla (5)
Visa alla (5)

Stulet smink för 800 000 i sommarstuga

I en sommarstuga förvarade fyra personer, tre kvinnor och en man, stulet smink värderat till 800 000 kronor. Nu döms alla till fängelse för grovt häleri.

Polisen slog till mot sommarstugan i slutet av september efter ett tips. I huset fann polisen tolv lådor med fyllda av smink. Under rättegången värderades sminket till drygt 800 000 kronor och har kunnat spåras till Åhléns, Cubus, Lindex och Hennes & Mauritz butiker. Från Åhléns beräknas det i förundersökningen att smink för över 220 000 kronor ha stulits.

I sommarstugan fann även polis preparerade väskor för att manipulera butikslarm. Men under rättegången har inte gått att bevisa att ligan har stulit sminket.

Alla dömda nekar till brott och berättade under rättegången att de köpt sminket i god tro på bland annat en marknad och en parkeringsplats. Men tingsrätten anser att förklaringen inte är trovärdig.

De fyra personerna, tre kvinnor och en man, döms nu till ett år och åtta månader och en fjärde till ett år och sex månader. Efter avtjänat straff utvisas de och får först återvända 2019. De fyra döms också för att stulit fyra läsplattor på Media markt i Borås där stölden fångats på övervakningskameror.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer