Ett stort antal poliser deltog i tillslaget mot en villa i södra länsdelen i slutet av september 2021. Foto: Christian Vargahed

Häktad för mordbrand misstänks även för mord

Uppdaterad
Publicerad

Den man som sedan tidigare är häktad misstänkt för mordbrand i södra länsdelen, misstänks nu även för mord. Ytterligare en person är häktad i målet sedan tidigare, även han misstänkt för mord.

På måndagen lämnades en häktningsframställan in gällande en man i 20-årsåldern som i slutet av september häktades misstänkt för mordbrand i södra länet.

Tingsrätten valde omhäkta mannen för mordbranden, men också för de två nytillkomna brottsmisstankarna. Han är på sannolika skäl misstänkt för ett mord och två mordbränder.

I framställan framgår att åklagaren vill häkta mannen på nytt, på sannolika skäl misstänkt för flera brott. De nytillkomna brotten gäller misstanke om ytterligare en mordbrand samt misstanke om mord. Mordet ska ha skett mellan någon gång mellan den 15 juni och 24 september.

I samma mål sitter en man i 50-årsåldern häktad, misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.