• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

På lördagen invigdes bibliotekets nya lokaler i Hällefors. Se mer i videoklippet. Foto: Julia Olsson /SVT

Hällefors bibliotek har flyttat in i nya lokaler

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen slogs porten upp till bibliotekets nya lokaler i Hällefors. Kommunfullmäktiges ordförande, Susanne Grundström (S) klippte bandet i lokalerna som tidigare utgjorde kommunhus.

Hällefors kommun förfogar över två bibliotekslokaler. Den ena finns i Grythyttan och det andra invigdes i kommunhusets gamla lokaler i Hällefors centrum.

– Vi vill skapa framtidens bibliotek här i Hällefors och utveckla vår verksamhet så mycket det går, säger Karin Lundmark som är bibliotekschef.

Hon gladdes åt att det kom många besökare till invigningen, som förutom högtidlig bandklippning, inramades av ett framträdande av kulturskolans elever. Lokala författaren Gunilla Käller var på plats och berättade om sitt författarskap. Dagen avslutades med en eldshow.

Det nya biblioteket har förutom bokdelen en utställningslokal, samlingssal och andra utrymmen som kan nyttjas av invånarna.

Följ med in i de nya lokalerna i videoklippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.