Se stadsträdgårdsmästaren Arne Tschentscher visa hur den nya lekplatsen ska utformas. Foto: Sofi Röjlar/SVT

Tjuvkika på Hällefors nya lekplats – kommer kosta drygt en miljon kronor

Publicerad

Den äldre parken har rivits och en ny ska byggas upp bara några meter därifrån. Tanken är att komma bort från en trafikerad gata och bygga en mer spännande park som passar barn i alla åldrar.

Den gamla lekplatsen intill Kyllervägen har rivits och en ny ska byggas alldeles intill.

– Den gamla lekplatsen låg väldigt nära en trafikerad gata. Genom att byta plats på parken får vi en mycket tryggare miljö och så kommer vi bort från avgaser och buller. Det blir mer som ett smultronställe där man kan träffas, berättar Arne Tschentscher, stadsträdgårdsmästare på Samhällsbyggnad Bergslagen.

”Större och häftigare”

Men placeringen är inte det enda som kommer förändras.

– Det kommer vara en mycket större och häftigare park. Det kommer finnas någonting för de yngre barnen men det kommer definitivt finnas något för de äldre barnen med, säger Arne Tschentscher.

Prislappen för lekredskapen ligger på 363 000 kronor och kostnaden för hela parken inklusive gångväg kommer gå på strax en miljon kronor. Parken beräknas vara klar i början på juli.

Se vad som kommer att finnas i parken i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.