Hallsberg satsar på fler laddstolpar för elbilar – ”Det ska vara enkelt att ladda”

Publicerad

Hallsbergs kommun storsatsar på elbilar. Nu finns tio nya laddplatser på allmänna platser i kommunen – varav fyra i tätorten.
– Man ska kunna ladda bilen medan man är inne och gör andra saker, säger Hadil Asaad, planeringsingenjör på kommunen.

De fem nya laddstolparna, med dubbla uttag, har placerats ut på flera publika platser i kommunen. Satsningen görs för att det ska vara enkelt att ladda, enligt kommunen, och att man ska känna att det går att köra på elbil eller hybridbil redan idag.

– Vi har precis blivit klara med att installera de nya stolparna. Det finns en laddstolpe sedan tidigare i kommunen, och eftersom vi sett att den varit så populär så har vi nu satt ut fler, säger Hadil Asaad.

Fyra stolpar i tätorten

Fyra av laddstolparna finns i Hallsbergs tätort: två på långtidsparkeringen norr om Resecentrum, en utanför Alléhallen och en som ersätter den gamla laddstolpen på Södra Allén. En laddstolpe är placerad i Pålsboda, på Pålsboda torg.

– Tanken är att de ska finnas på ställen där folk kan lämna sin bil och göra annat under tiden, säger Hadil Asaad.

Man startar och betalar sin laddplats via företaget som står för laddstolparna. Man kan välja att ladda med laddkort eller abonnemang, med en laddeffekt på upp till 22 kilowatt per uttag, enligt kommunen.

Projektet är delfinansierat av Naturvårdsverket i satsningen Klimatklivet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer