I klippet kan du se när redskapen bärs fram. Ulla Gustavsson som arbetat med gymnastik i många år tycker att kommunen ska hjälpa till med att ordna bättre möjligheter för de aktiva. Foto: Beatrice/Emmerik/SVT

Hallsbergs gymnastikförening vill ha bättre hallmöjligheter

Uppdaterad
Publicerad

Varje tisdag måste ledare och aktiva i Hallsbergs gymnastikförening släpa fram en mängd redskap, vilket tar tid från träningen. Föreningen skulle vilja ha en större hall.

– Kommunen måste hjälpa oss. Vi kan inte klara av det här själva, säger Ulla Gustavsson, ordförande i föreningen.

I dag använder gymnastikföreningen Långängsskolans lokaler i Hallsberg. Enligt Ulla Gustavsson skulle föreningen kunna ha större grupper om hallmöjligheterna var bättre.

– I Örebro har man gått samman alla gymnastikföreningar, men vi är bara en gymnastikförening så vi kan inte göra det här själva. Det är alldeles för dyrt, säger hon.

Tyra Eriksson, Majken Skeppstedt,Tuva Björk, Joline Persson och Stella Kimfelt är några av tjejerna som tränar gymnastik på tisdagar. Foto: Beatrice Emmerik/SVT

Dyrt material

Sedan klubben började med truppgymnastik för fem år sedan har man köpt in redskap för cirka 130 000 kronor. Det dyra materialet måste förvaras säkert.

– Vi skulle gärna vilja vara med och utforma lokalen. Fick vi en ny gymnastiklokal där vi kunde ha alla grejer framme vore det idealistiskt, säger Ulla Gustavsson.

I klippet: Se när föreningen bär fram redskapen – och hör om gymnasternas framtida mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.