Foto: SVT

Hälso- och sjukvården räknar med underskott på 500 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Örebro län räknar med ett underskott på 500 miljoner kronor det här året, vilket är mer än man tidigare räknat med.

Det är den senaste delårsrapporten efter augusti månad som enligt regionen visar på att underskottet för sjukvården beräknas hamna på 500 miljoner kronor.

Tidigare i våras rapporterade SVT Nyheter Örebro att regionens beräkningar var att nämnden skulle göra ett underskott på 400 miljoner kronor under 2019.

– Den ekonomiska situationen är väldigt allvarlig, så är det. Vi har bett alla nämnder och verksamheter att ta fram planer för att få en budget i balans, säger Behcet Barsom (KD), regionråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Regionstyrelsens ordförande, Andreas Svahn (S), hade hoppats att underskottet inte skulle öka i den takt det gjort.

– Nu är det viktigt för nämnden och förvaltningen att fortsätta sitt arbete för att underskottet inte ska öka utan snarare att det ska börja minska.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer