Gitarrläraren Mike Svensson fick hoppa in som ersättare när gitarristen i bandet Phrophets of rage bröt fingret. Foto: Anders Nord / SVT

Gitarrläraren Mike fick spela med sitt drömband

Publicerad

Tom Morello är sologitarrist i det amerikanska rapmetal-bandet Phrophets of rage. Han bröt fingret innan spelningen i Sverige och det innebar att Mike Svensson från Karlskoga fick hoppa in som ersättare när bandet uppträdde på Gröna Lund i Stockholm.

Bandet hade diskuterat att om Tom inte fixade spelningen på Gröna Lund så skulle de plocka upp Mike på scenen som ersättare. De har haft ögonen på honom under en lång tid på sociala medier och haft koll på hans instagrambilder. Mike har haft kontakt med vissa personer i och omkring bandet och var på konserten för att träffa bandet som ett fan.

– Jag kan nästan alla låtar, säger Mike. Jag har gjort min hemläxa. Jag har haft tid att öva.

Var lyriska

Att spela med sina hjältar inför en publik är en helt annan sak än att spela låten själv menar Mike.

– Bandet och deras crew var lyriska med tanke på att vi aldrig hade spelat innan och vi hade aldrig övat eller soundcheckat heller. Jag är nöjd, säger Mike.

Kontaktad av internationell press

Till vardags jobbar Mike som gitarrlärare på musikskolan i Degerfors och på sin fritid är det Tom Morello och hans gitarrspel som gäller.

– Han banade ju väg på samma sätt som gitarristerna Jimi Hendrix och Eddie Van Halen. Det är ju han som är ”the master” , säger Mike.

Efter spelningen var det många av bandets vänner som hörde av sig till Mike för att säga att det var väldigt bra. Även internationell press som Rolling Stone, Spin och Billboard Magazin skrev om Mike.

Kommer bandet få en ny gitarrist nu?

Det skulle jag inte påstå, säger Mike. Jag har skojat om att skulle det vara problem så är det bara att höra av sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer