Foto: SVT

Här är blommorna som ska pryda Örebros gator

Publicerad

Cirka 360 urnor och blomlådor inspirerade av sagor som Aladdin och Tusen och en natt. Det är vad som ska planteras på Örebros gator och parker de närmsta veckorna.

I år är temat för blomsterarrangemanget orientaliskt. Enligt Örebro kommun kommer det märkas i blommornas färger och mönster.

Urnorna är inspirerade av olika ädelstenar, i dem kommer det bland annat planteras blommor som riddarsporre, fingerborgsblomma och flera olika sorter av petunia, salvia och begonia. Syftet med att låta blommorna pryda staden är att få människor att vilja vara ute i den.

– Det som är kul med blommorna är ju att de förändras under sommaren. De kommer inte alls se likadana ut i början av sommaren, som under högsommar och sensommar. Detta gör ju att det finns mycket att titta på under hela sommaren, säger Jenny Andersson, parkingenjör.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.