Längs gång- och cykelbanan mellan Vasatorget och centralstationen är flera lampor ur funktion. Foto: Johannes Weckström /SVT

Här är några områden med flera gatlampor ur funktion i Örebro

Uppdaterad
Publicerad

Ett eftersatt underhåll av elnätet för gatubelysningen i Örebro börjar nu få konsekvenser. Allt fler gatlampor är nämligen ur funktion i centrala delarna av staden.

Hur ser belysningen ut där du bor?

Anna • I Lillån är det väldigt mörkt på flertal ställen ,på vissa ställen finns lampor men som inte funkar o på vissa gång o cykelbanor har de inte ens satt dit några lamor!?O ska man gå till bussen i Lillån så är det så mycket sly som hänger ut i hela gångbanan,det har påpekats förrut men händer inte någonting!!
Många arbetstillfällen skulle kunna lösas bara av att hålla lite ordning i områdena men det verkar vara slut i den kassan också!

Joppe • Spelar nog inte så stor roll hur upplyst det är! Det är väl ingen som vågar gå ut på kvällarna ändå som det ser ut med gängen i centrum och rån o stök!!!

Inger • 23 mars 2019 felanmäldes trasig belysning hörnet Olaigatan-Alnängsgatan som fortfarande inte är åtgärdat. Fick svar att dom väntar på material från underleverantör. Verkar som ingen har något ansvar den ena vet inte vad den andra gör.

Lars • Det ska väl upphandlas först. Och sen göras om flera gånger. Det tar väl några år. Så brukar det ju bli i Örebro numera. Undrar just om nya vattentornet Lyran hinner bli klart innan belysningen fungerar igen. Kanske t o m nya parkeringsautomater. Men det blir väl svårt att hitta dem i mörkret...

Z • Planera bytet? Det kan inte komma som en chock för de ansvariga att kablarna är så pass gamla och behöver bytas ut. Man skulle ha planerat och börjat för länge sedan och det finns inga ursäkter för detta. Man har som sagt vetat om detta men valt att lägga ner hundratals miljoner på bland annat kulturkvarteret. Driftkostnader som kommer ligga på många miljoner per år kan vi också se fram emot.

Sandra • Jag är nog mer trygg i mörker än i ljus.
Går jag på en upplyst gata, men skogen eller området bredvid är kolsvart, så är ju risken för överfall större då jag syns på den upplysta gatan, medan förövaren gömmer sig i mörkret.
Så jag går mycket hellre i mörker - där är man ju osynlig.

Mats • När inget annat inom Tekniska förvaltningen fungerar, så varför skulle då gatubelysningen fungera? Nej stora hål i gatorna och ingen belysning det är vad vi Örebroare börjar bli vana vid.
Mats

Hans T • Det väl bara som vanligt! Örebro vill växa och få hit fler människor men man är inte beredd att göra något för att få folk att trivas och vilka stanna kvar.. Bara att titta på vägarna, parkeringar, bussförbindelser mm. - Man kan lägga hur många miljoner som helst på ett kulturkvarter men är inte beredd att lägga pengar på att få infrastrukturen att fungera?

Göran Larsson • Det kanske kan räcka att byta till LED lampor.
Då bör väl nätet räcka till.
Gorla

Prolemet är som störst under marken - det är gamla kablar som går sönder i stor utsträckning just nu så att byta till andra mer energisnåla armaturer räcker tyvärr inte. / Åsa

Christer Roos • Lampor byttes ut mot LEDo. Därmed blev det avsevärt mörkare på gatorna.
Kulturhus för minst 500 miljoner o. Planer för BRT för flera miljarder. Viktigare av trygghetskänsla bl. A attbyta ledningar för 270 mil. Örebro kommun i nötskal ?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.