Christoffer Mathiasson på Örebro Brygghus i mitten flankerad av mässarrangörerna.

Dubbelt guld till Örebro i ölbryggning

Publicerad

Det bjöds på hårt motstånd när det tävlades i öl inför Öl och Whiskeymässan i Göteborg. Men ett örebrobryggeri kunde till sist kamma hem flera eftertraktade priser.

Det blev dubbelt guld för Örebro Brygghus när det tävlades i öl inför Öl & Whiskeymässan i helgen i Göteborg. I klassen ”specialöl och smaksatt öl” lyckades bryggarna från Örebro kamma hem förstaplatsen i stark konkurrens.

– Det känns helt sjuk att vinna guld i den här klassen med så bra motståndare. Vi slog ju belgarna på deras hemmamarknad. Det är overkligt att slå dom, säger Jesper Palm, bryggare på Örebro brygghus i ett pressmeddelande.

Men framgångarna slutade inte där. Brygghuset kunde också ståta med en totalvinst när ”mässans bästa öl alla kategorier” utsågs.

– Det är helt galet att vinna ”Mässans bästa öl alla kategorier”, särskilt i Göteborg som har så många bra bryggerier. Det är stort att slå dom, fortsätter Christoffer Mathiasson, bryggare på Örebro Brygghus.

I år tävlade sammanlagt 430 ölsorter i 11 klasser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.