I klippet berättar regionpolischef Patrick Ungsäter mer om vad han anser ska prioriteras inom polisen i Örebro län. Foto: SVT

Nya regionpolischefen: ”Ser framför oss att utveckla kamerabevakningen”

Uppdaterad
Publicerad

I början av januari tillträdde Patrick Ungsäter som ny regionpolischef i Bergslagen. Och under tisdagen presenterade han sin vision för hur polisen ska arbeta i Örebro län.

Efter 22 år som chef inom polisen i Stockholm, börjar han nu som regionpolischef i Bergslagen. Han efterträder Dan Persson som har gått i pension.

Och under tisdagen höll Patrick Ungsäter en digital pressträff för media i Örebro län, där han bland annat berättade om vilka frågor han anser ska priorieras inom polisen.

– Fokus är att se till att vi inte får några särskilt utsatta områden. Där behöver vi jobba enskilt med områdespolisverksamhet, ingripandeverksamhet och utredningar, väldigt brett. Samtidigt som vi har en god samverkan, säger Patrick Ungsäter, regionpolischef i Bergslagen.

Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.