Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emma Hansdotter, verksamhetsledare vid Fritidsbanken i Östernärke lånar ut prylar gratis till den som vill vid badet i Hampetorp. Hör mer i videoklippet. Foto: Johannes Weckström /SVT

Fritidsbanken i Hampetorp i sommar – med prylar att låna gratis på stranden

Uppdaterad
Publicerad

För andra året bullar Fritidsbanken i Östernärke upp fritidsprylar att låna gratis. I år kommer de att helt sikta in sig på stranden i Hampetorp efter att förra året åkt runt på flera platser.

– Det blev lite otydligt och svårt för folk att veta när vi var på plats och inte, därför har vi bestämt att vi bara är här i år, säger Emma Hansdotter som är verksamhetsledare.

Just denna dag är det inte så många som hittat hit. Troligtvis beror det på appar och meteorologi.

– De sa att det skulle regna idag, säger Emma iförd solhatten som skyddar mot den gassande solen.

På gräsmattan vid stranden ligger olika fritidsprylar som gäster på stranden får låna gratis.

– Jag tror att vi nått ut till flertalet lokala invånare här och sen finns ju campingens gäster. Det är många som har kommit fram och tycker det är kul att vi har kommit i år igen, säger Emma.

Fritidsbanken Östernärke som drivs av föreningen Omställning Östernärke kommer vara på plats i Hampetorp under vecka 25, 26 och 27, fem dagar i veckan mellan 9.30 till 15.00 med undantag för midsommarafton.

Hör i videoklippet exempel på vad man kan låna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer