Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tetiana Tymoshenko och hennes son Tymur, från Kiev, firar Ortodoxa påsken tillsammans med örebroarna. I klipper berättar Tetiana om varför de gör detta. Foto: SVT

Här firar ukrainare den ortodoxa påsken i Örebro – vill tacka för all hjälp

Uppdaterad
Publicerad

Såhär såg det ut idag när ukrainare firade den ortodoxa påsken på Stortorget i Örebro. Samtidigt passade dom på att tacka för den hjälp som örebroare gett dem sedan krigsutbrottet.

Tetiana Tymoshenko flydde kriget i Ukraina med hennes yngsta son men fick lämna stora delar hennes familj kvar i hemlandet. Trots att påsken är över för många svenskar så har den bara börjat för de ortodoxa kristna. Tetiana anordnade därför ett firande, tillsammans med flera samarbetspartners.

– Det är många som har sin familj kvar i Ukraina och jag tycker det är bättre att vi alla firar tillsammans istället för hemma ensamma, berättar Tetiana Tymoshenko.

Se mer av firandet i klippet och hör om den traditionella bakelsen som delas ut som tack till alla örebroare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Örebro län och kriget i Ukraina

Mer i ämnet