Foto: SVT

Här förenas supportrarna med en kram – mot fotbollsvåld

Uppdaterad
Publicerad

Manifestationerna efter den tragiska dödsmisshandeln i Helsingborg förra helgen fortsätter. I ÖSK:s hemmapremiär mot Mjällby förenades de båda lagens supportrar – med halsduksbyte och en kram på plan innan avspark.

I samband med att ÖSK tog emot Mjällby hemma på Behrn arena passade de båda lagens supporterklubbar på att visa sitt stöd för den Djurgårdssupportern som avled efter en misshandel innan den allsvenska premiären i Helsingborg förra helgen.

En plats upprättades i anslutning till arenan, där folk kunde skicka sin kondoleanser, tända ett ljus, överlämna en halsduk eller skänka ett bidrag till den drabbade familjen. Innan matchen ställde sig sedan lagens officiella supporterklubbar, Örebros Kubanerna och Mjällbys Sillastrybarna, sig på planen och bytade halsduk med varandra.

Supporter död

– En viktig gest. Vi som officiell supporterförening för Örebro står ju enade i vårt budskap mot våld, säger Konrad Sööder, vice ordförande i Kubanerna, till Tvärsnytt.

Det hölls dessutom en tyst minut.

– Tragiskt att behöva ha det så. Jag vill ändå passa på att understryka vilket fantastiskt stöd som det här har fått från alla supporterföreningar. Otroligt stöd för att motverka våldet tillsammans, säger Sööder.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Supporter död

Mer i ämnet