Foto: SVT/TT

Sargat ÖSK i cupfinalen: ”Har inget att förlora”

Uppdaterad
Publicerad

På söndag spelas finalen i Svenska cupen mellan IFK Göteborg och Örebro. Ett lag med sargat självförtroende efter en tuff inledning på den allsvenska säsongen.

Örebro slog både ut mästarlaget Malmö och Elfsborg ur Svenska cupen, men sedan dess har det gått trögt. Inledningen på säsongen beskrivs som den sämsta i mannaminne och laget ligger i botten av den allsvenska tabellen med bara två poäng efter åtta spelade omgångar.

– Det är klart att det påverkar. Det är ju inte direkt så att man sprudlar av glädje. Det gäller att bara kämpa på och inte ge sig. Nu är det cupfinal och vi har bara en chans att vinna, säger Nordin Gerzic.

Svenska Cupen

IFK Göteborg är storfavoriter. Just nu leder de den allsvenska tabellen och de har sex cuptitlar på meritlistan, medan Örebro jagar sin första. Dessutom spelas matchen på blåvitts hemmaplan – naturgräset på Gamla Ullevi.

”Dåliga förutsättningar”

– Ingen plan är lik den vi ska spela på. Det är väldigt dåliga förutsättningar, men det är tredje matchen på gräs och då väljer vi att träna på gräs även om det är alldeles för dålig plan, säger tränaren Alexander Axén i samband med träningen på Trängens Idrottsplats.

Vad krävs för att ni ska vinna?

– Vi måste få ett bra försvarsspel, ett bra anfallsspel och passningsspel – hålla ihop laget på ett bättre sätt. Det är många saker som måste stämma, och förhoppningsvis släpper vi ner axlarna och gasar på. Vi har ingenting att förlora, säger han.

Matchen sänds i SVT och på SVT Play. Sändingen börjar 15.00. Avspark 15.30.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska Cupen

Mer i ämnet