Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Starta klippet för att höra byggchefen Jan Dahlkvist berätta om ÖBO:s största projekt någonsin. Foto: Kristofer Ström/SVT

Här inleds ÖBO:s största projekt någonsin: ”Kan bli stökigt”

Uppdaterad
Publicerad

Hundra nya bostäder, nytt torg, större garage och helt nya affärslokaler. Det är några av de stora förändringarna när kvarteret Hållstugan i Örebro ska totalförvandlas för 650 miljoner kronor.

– Det kommer säkert bli jättestökigt under arbetet men så mycket bättre när allt är klart, säger Jan Dahlkvist, byggchef på ÖBO.

Den gamla parkeringen vid Willys intill Stortorget har redan rivits och senare i år ska nuvarande galleria rivas för att skapa nya butiker och bostäder ovanpå i flera våningar.

Byggandet av kvarteret Hållstuga kommer inte gå obemärkt förbi.

– Det här är ingen del som varit Örebros framsida, men det vill vi skapa nu, säger Jan Dahlkvist.

Stora utmaningar under byggandet

Det nya kvaret ska koppla samman området på ett annat sätt jämfört med idag. Men det kommer krävas omfattandes insatser.

– Vi har ett gammalt garage i dag som inte håller för de laster vi ska bygga på med uppåt, säger Jan Dahlkvist.

ÖBO tror att parkeringslösningen kommer bli bra men är medvetna om att det kan bli tufft under byggandet. Parkeringarna på Stortorget blir förvisso kvar, men den intill Willys är borta och även garageparkeringen försvinner under byggperioden, konstaterar byggchef Jan Dahlqvist:

– Klart att det blir utmanande under byggtiden, men när allt är klar kommer vi ha ett nytt större garage med fler platser, säger han.

Hör byggchefen på ÖBO berätta mer om de olika platserna som kommer totalförvandlas i klippet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer