Här kläs midsommarstången i Karlslund

Publicerad

I Karlsund i Örebro klädde man midsommarstången under fredagsförmiddagen, och förberedde inför firandet senare under dagen.

Gertie Funk var en av alla arrangörer på plats, och hon har varit med och anordnat midsommarfirandet i Karlslund sedan starten.

– Det började i början på 80-talet. Min man och jag flyttade in bredvid herrgården -81 och efter par år tyckte vi att vi skulle ha ett midsommarfirande tillsammans med några andra. Då startade vi det i liten skala på gräsmattan bakom vårt hus, och första året kom runt 100 personer, berättar hon.

Vuxit med åren

Med åren växte firandet och fick flyttas till en större gräsplätt.

– Nu har det dragit så mycket besökare, otroligt många jämfört med tidigare. Arrangemanget har blivit mycket större och vi har egen kaffeservering, för uppe i herrgården har de inte tid att servera alla.

Hjälps åt att klä stången

Midsommarstången kläddes av ett gäng från Hembygsföreningen, men även några familjer som kom och hjälpte till. Framförallt med blomsterutsmyckningen

– Det tar ungefär två timmar att klä den.

Det var snabbt!

– Ja, men vi är ju några stycken!

Midsommarfirandet i Karlslund börjar klockan 13:30.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer