Här koras årets företagare 2021 i Örebro län. Det blev Lova Svensson och Amanda Mattsson som kammade hem priset för sin affärsidé att göra mensskydd så lättillgängliga som möjligt. Foto: Nick Strömgren/SVT

Här koras årets företagare i Örebro län

Publicerad

Nu har Årets företagare i Örebro län korats. Det blev Lova Svensson och Amanda Mattsson som kammade hem priset för sin affärsidé att göra mensskydd så lättillgängliga som möjligt.

De har döpt företaget till Period pack och arbetar för att mensskydd ska vara lika vanligt som toalettpapper och de har tagit länet och landet med storm. Företagets produkter finns redan på flera platser i Sverige och världen, och nu står tjejerna bakom idéen alltså där som nykorade pristagare.

– Det här betyder jättemycket för oss. Det är det finaste priset vi fått, säger Amanda Mattsson.

Tjejerna är jättestolta över sitt pris, men menar också att det viktigaste är att just mensskydd ska kunna vara tillgängligt för alla kvinnor runt om i världen.

Landshövdingen sparade inte på krutet

Landshövdingen Maria Larsson var en av personerna som delade ut priset till tjejerna bakom företaget och hon var märkta imponerad av vad duon åstadkommit på bara två år.

– Smart idé, hårt arbete och de har redan lanserat sig utomlands. Jag är stum av beundran, säger Maria Larsson.

Amanda och Lova har därmed kvalificerat sig till att tävla om titeln Årets företagare i Sverige, som går av stapeln den 15 oktober i Stockholm.

Se tjejerna när de tar emot priset som årets företagare i Örebro län.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.