Julbocken Julius kom på plats i strålande solsken, med ett par dagar tillgodo inför första advent. Foto: Sofi Röjlar/SVT

Här landar julbocken Julius på Järntorget

Uppdaterad
Publicerad

Efter en kort luftfärd från lastbilsflaket kunde julbocken Julius inta sin vanliga plats på Järntorget i Örebro på torsdagsmorgonen. En tradition som är viktigare än någonsin menar City Örebros VD Stina Storm.

”Örebroarna och stadskärnan är värd all vår kärlek nu, tillsammans behöver vi värna varandra. Genom att fortsätta att skapa julstämning i city hoppas vi att örebroarna väljer att stötta det lokala näringslivet för sin julhandel. Det går att göra på ett Corona-säkert sätt ” skriver hon i ett pressmeddelande.

Extra viktigt i år

De två senaste åren har jakten på någon som kan bygga bocken gjort att dess framtid varit osäker. Men tack vare ett tidigt löfte från ett byggföretag slapp man det i år.

”I år känns det lite extra viktigt att vissa saker får vara precis som vanligt när allt annat är lite upp och ner” säger Fredrik Persson, projektchef på NCC.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.