Här premiärbadar kusinerna Lannhard utomhus på Djupadalsbadet i Kumla. Foto: Leonora Toplica/SVT

Här öppnar utomhusbadet i Kumla rekordtidigt: ”1 000 gäster som tak”

Uppdaterad
Publicerad

Värmen har kommit till länet och i dag öppnade Djupadalsbadet sitt utomhusbad för att kunna ta emot fler badgäster än vad man får inomhus.

– Bättre premiärväder kunde vi inte ha fått, säger Claes Samuelsson, enhetschef på Djupadalsbadet.

Kumla kommun valde i år att tidigarelägga öppnandet av Djupadalsbadets utomhusbad.

– Vi brukar ha premiär runt juni. Tack vare pandemin har kommunen tagit beslut att öppna två veckor tidigare och tillmötesgå motionssimmarna som idag har väldigt begränsade tider i inomhusbadet, säger Claes Samuelsson.

Utomhus öppnar för fler badgäster

Maxtaket inomhus under rådande pandemiläge är just nu åtta badgäster och utomhus är det satt på 1000 gäster. Men hur jobbar då badet för att få till det så smittsäkert som möjligt

– Det är hålla avstånd som gäller. Vi har satt ut markeringar för att hjälpa gästerna att hålla avstånd där det kan bli köer. Vi har också satt begränsningar på hur många som får vara i omklädningsrummen samtidigt (fyra personer). Vi försöker också uppmana besökarna att klä om hemma, säger Claes Samuelsson.

Efterlängtat dopp för många

I sol och 24 gradig värme var det många besökare som njöt i vattnet.

– Jag tycker att det är bra med aktiviteter då det under corona inte gått att göra vissa. Så det är bra att man kan simma utomhus, säger Axel Lundström.

Hör mer om badpremiären i Kumla i klippet ovan

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.