Caylee Svensson var först ut att hämta sin pysselkasse. Att det fanns en adventskalender med var ett stort plus. Foto: SVT

Här blir det julpyssel för barnen – på distans

Publicerad

Lim, tejp, glitter och klistermärken – att julpyssla är något som många barn gillar. Men hur gör man när man inte kan träffas och pyssla som vanligt? I Vintrosa väster om Örebro finns det dom som vet.

När även det traditionella julpysslet för barnen såg ut att gå om intet på grund av coronapandemin valde Tysslinge församling att göra en insats.

För om barnen inte kan komma till pysslet så får pysslet nu komma hem till barnen i form av påsar fyllda med allt från lim till papper, piprensare och vaxkakor att göra ljus av. För familjerna som får hem påsarna kostar det inget extra.

– Vi vill att det ska kännas att det finns lite extra för barnen i påsarna, säger Ewa Kummelås som är församlingspedagog. Det finns också kort med som man kan skicka till dem man inte kan träffa under helgerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Örebro län

Mer i ämnet