Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Avbrott från vardagen och full glädje. USÖ-personalen bjöd på både skratt i finter när det anordnades futsalcup för de anställda. Se glädjen i klippet. Foto: SVT

Här spelar USÖ-personalen cup i futsal: ”Betyder jättemycket”

Uppdaterad
Publicerad

De senaste dagarna har vi nåtts av rapporter om en mycket ansträngd personal- och patientsituation vid Universitetssjukhuset i Örebro. Att få anordna en futsalcup har under helgen blivit ett skönt att få släppa jobbet för en dag.

– Jag tror att det här betyder jättemycket för många, säger Denise Ljunggren, en av initiativtagarna.

Larm om personalbrist, tuff arbetsmiljö och för få vårdplatser når oss just nu dagligen i Örebro – en vardag sjukvårdspersonalen lever under.

– Vi sliter hårt året runt och jag tror att alla uppskattar att få ha en rolig dag och släppa jobbet. Första tanken var att det här bara var en rolig grej att anordna. Men ju mer feedback vi fått under dagen så förstår man att många tycker det är roligt att bryta den vanliga trenden, slappna av och bara ha kul, säger Denise Ljunggren.

Allt från ambulanspersonal till läkare

Denise jobbar till vardags på onkologiska kliniken som anordnat cupen som lockat omkring hundra spelare och där pengarna skänks till Cancerfonden.

Och i händelse av om någon skadar sig så kan man inte vara i bättre händer.

– Vi har allt från ambulanspersonal till läkare här. Så jag tror att många kan göra en klinisk bedömning om något inträffar, säger Denise med ett leende.

Och glädjen har varit påtaglig i Birgittaskolans idrottshall idag. Hör och se mer från reaktionerna i klippet ovan.

Jolin Medstad, Daniel Dahlqvist och Ida Andersson förmedlade glädje under cupen. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.