På kartan syns vilken vägsträcka som kommer att vara avstängd när. Endast det norrgående körfältet påverkas. Foto: Örebro kommun

Två månader efter öppningen av Skebäcksbron – nu stängs populär vägsträcka på nytt

Publicerad

Bara månader efter att Skebäcksbron öppnat efter ombyggnation meddelar nu Örebro kommun att vägsträckan norr om bron, CV-gatan, kommer att stängas av i norrgående riktning från den 12 augusti.

Orsaken är att man behöver genomföra vissa arbetsmoment kopplade till det nya bostadsområde som byggs öster om vägen. Det handlar om att dra rör och ledningar för bland annat värme och vatten.

Skulle gjorts samtidigt

Planen var att arbetet skulle genomföras samtidigt som Skebäcksbron var avstängd, men tidsplanen gick inte ihop. Därför kommer vägen nu att bli enfilig under arbetes gång.

– Vi vet att den här enkelriktningen kommer att påverka väldigt många örebroare. Vi har därför varit måna om att tillsammans hitta lösningar för att minska påverkan på trafiken; till exempel har vi lyckats få ner tiden från fyra månader till tre, säger Åse Friberg, tf. chef på Park och Gata, i ett pressmeddelande.

CV-gatan stängs av i ena körfältet vilket också påverkar trafiken över Skebäcksbron. Foto: Thomas Wedin / SVT

Två etapper

Arbetet är uppdelat i två etapper där sträckan mellan Skebäcksbron och Södra Grev Rosengatan stängs först, men sedan även CV-gatan norr om Södra Grev Rosengatan. Arbetet startar den 12 augusti och är beräknat att ta tre månader.

Gång- och cykeltrafik kommer kunna färdas i båda riktningar och blåljusfordon ska kunna ta sig fram även under arbetet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer