Kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (S). Foto: SVT

Hård kritik mot egna partiet efter budgetpresentationen

Publicerad

Medan partisekreterare Lena Rådström Baastad (S) och kommunalråd John Johansson (S) framhöll styrkorna i årets höstbudget på ett besök i Örebro var kommunstyrelsens ordförande Kenneth Handberg (S) inte alls lika imponerad av det egna partiets insats.

Framförallt gäller det satsningar på vård, skola och omsorg.

– Kostnadsutvecklingen inom välfärden är väldigt hög just nu och de pengar som avsatts i budgeten räcker inte. Det är en kritik som jag är säker på att jag delar med 289 andra ordförande i landets kommuner. 

Viss förståelse för att Socialdemokraterna fått förhandla med de andra partierna har Kenneth Handberg (S).

– Och det kommer mer pengar till arbetsmarknadspolitiken, det är jag nöjd med! Men jag är socialdemokrat och tycker inte man ska sänka skatten innan välfärden fått sina resurser!

Kenneth Handberg (S) föreslår nu att samtliga kommunpolitiker visar upp en enad front, oavsett partitillhörighet, för att protestera mot budgeten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer