Johan Ljungberg är verksamhetsansvarig på Örebro flygplats, och fanns på plats när militärens SK 60-plan var tvunget att nödlanda under tisdagen. Flygplanet krockade med en fågel strax innan lunch. Fågeln träffade flygplanets ruta. Foto: Johannes Weckström/SVT

Haverilarm hanteras alltid skarpt – hela Örebro flygplats görs redo

Publicerad

I dag tvingades ett militärflygplan nödlanda på Örebro flygplats. När larmet om fara för haveri går görs hela flygplatsen redo, räddningstjänsten förbereds och polis tillkallas.
– Det är i sådana lägen som det är bra att alla är på alerten, säger Johan Ljungberg som är verksamhetsansvarig på flygplatsen.

Brandbilarna åker ut mot landningsbanorna, räddningspersonalen samlas och flygledartornet blir väldigt aktivt. När larmet om fara för haveri går görs hela flygplatsen redo.

– Då är det skarpt läge, säger Johan Ljungberg.

Hör honom berätta mer om detta i klippet ovan, och om hur Örebro flygplats arbetar med att hålla fåglarna borta, i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer